V spomin Stevanu Jeremiću

Stevan Jeremić se je rodil 15.01.1935 v Veliki Reki v Srbiji, v kmečki družini s štirimi otroci. V Sloveniji je stalno živel od leta 1959 in bil zaposlen v ljudski milici (MNZ). Poročil se je in ima hčerko Zdenko. Redno se je upokojil

leta 1989, kot namestnik komandirja postaje milice v Sežani.

V času osamosvajanja Slovenije od meseca Maja do meseca Julija l. 1991 je bil na težki operaciji očesa v  bolnišnici v Novem Sadu. (Ta odsotnost mu je bila očitana)

Po prihodu v Sežano Julija 91, je na upravni enoti Sežana zaprosil za državljanstvo  RS na podlagi 40  člena ZDRS. Šele dne 05.07.1993 mu je bila vročena NEGATIVNA odločba za sprejem v državljanstvo RS.

Bil je brez osebnih dokumentov, ni mogel kot imetnik stanovanjske pravice, kupiti stanovanje v Sežani v katerem živi celo življenje. Pritožil se je in čakal in čakal.

Dne 23.06.95 je sprejet v državljanstvo RS. S tem je pridobil le delček človeškega zadoščenja in pravic. Iskal je svojo pravico po inštitucijah R. Slovenije še naprej.

Med tem časom je zbolel za diabetesom ( sladkorna bolezen). Stevan Jeremić je v svojem življenju  bil srčen, pokončen in priljubljen človek. Bil je vseskozi časten, dober oče in dedek, ki je imel to srečo, da ga je družina ljubila do zadnjega dneva njegovega življenja.

Stavan Jeremić v Sloveniji zaslužene človeške pravice ni dočakal. Dne 30.10.2007 je odšel iz takega življenja z bolečino.

Slava mu!                                                                                                            Sežana 03.11.2007

in Da se ne pozabi
on 23 Maj 2019

Spletna stran za svoje delovanje uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov. Da bi izvedeli več o piškotkih in kako jih zbrisati, si poglejte Izjavo o piškotkih.

  Sprejemam piškotke na tej strani.
EU Cookie Directive Module Information